Over mij

Wie ben ik

Mijn levensloop heeft mij gebracht tot het starten van l’Arbre de Vie. Ik heb sinds 2013 een praktijk aan huis voor Cranio Sacraal therapie en diverse vormen van massage. l’Arbre de Vie betekent letterlijk ‘de Levensboom’. Ik zie het als symbool van de wijze kracht van het leven die ons vormt en draagt.
Daarnaast werk ik als verpleegkundige in de palliatieve zorg. Ik ondersteun het natuurlijke proces aan het eind van een leven voor mijn cliënten en hun dierbaren.
Ik ben getrouwd en moeder van drie jongvolwassenen kinderen.

Ik heb vanaf mijn prille jeugd in veel verschillende omstandigheden, plaatsen, landen en culturen gewoond. Ik ben geboren in Frankrijk in 1961,als oudste van 6 dochters.

Na een vrij rustig leven op het primitieve platteland, hebben mijn ouders gekozen te verhuizen naar Parijs. Deze verandering heeft mij veel moeite gekost. Maar deze pedagogie heeft mij ook gestimuleerd om mijn eigen weg te vinden. Ik ben na mijn eindexamen naar Duitsland gegaan en heb stage gelopen in een antroposofische kliniek gespecialiseerd in kanker en interne ziekten. Daar krijgen de patiënten naast de reguliere behandelingen ook individuele therapieën, massages, kruiden en beoefenden zij kunst met het doel om niet alleen te genezen, maar ook te werken aan levenskwaliteit, inzicht en acceptatie. Deze stage heeft veel indruk op mij gemaakt; ik besloot om een verpleegkundige opleiding te gaan volgen bij het Rode Kruis in Parijs, ook met het idee om verder in de wereld te kunnen werken.

Na twee jaar in Engeland gewerkt te hebben onder andere in de gehandicapte en de verslavingszorg, heb ik met passie voor verloskunde gekozen. Ik heb vervolgens twintig jaar in de geboortezorg gewerkt. Van grote ziekenhuizen tot verschillende praktijken in Nederland en met name in Rotterdam.

Ik raakte gefascineerd door de processen die op zo’n perfect en wijze manier aan het begin van os leven ontstaan. De laatste jaren van mijn werk als verloskundige merkte ik dat ik contact kreeg met het nog niet geboren kind…..dat ik op een bepaalde manier geestelijk steun en invloed kon hebben op haar of zijn entree in de wereld. Op een gegeven moment veranderde het beroep van verloskundige en de eisen die gesteld werden aan de manier om geboortes te begeleiden pasten niet bij mijn intuïtie. Ik besloot om een nieuwe opleiding te zoeken waarbij ik mijn kwaliteiten zou kunnen blijven benutten. Het bracht mij naar de Cranio Sacraal opleiding . Een methode om het lichaam zijn eigen natuurlijk gezondheid te laten herstellen.